Σάββας Αναστασιάδης και Κώστας Δεμερτζής

Posted by George Sakkas on facebook
April 27, 2021

Σάββας Αναστασιαδης και Κώστας Δεμερτζής.
Μόνιμοι στην κορυφή του Ελληνικού Μπιλιάρδου της δεκαετίας του 70.
Η φωτογραφία από ταξίδι τους στην Γαλλία,το 1980,με σκοπό να παρακολουθήσουν το Πανευρωπαϊκό του 47/2 .
Μαζί τους στο ταξίδι ήταν και ο Τάκης Χατζελης από την Σπάρτη.
Θα συναντηθούν στο Παρισι,στον χώρο των αγώνων, στο αμφιθέατρο Ζορζ Πομπιντου με τον Χρηστακη Κάτσενο ,φοιτητή στο Βελγιο,και γνώριμο του Βαφλαρ.
Ο Χρηστακης-επιστημονας σημερα-επαιξε σημαντικό ρόλο στις επαφές με τον Εμιλ,στο ότι πεισθηκε να έρθει το1976 στην Ελλάδα,και ήταν.ικανος παίκτης,που δεν δοκίμασε ιδιαίτερα το ανταγωνιστικό μπιλιάρδο.
Γνώρισαν τον Jean Marty,και είδαν τα μεγαθήρια να…σφάζονται.
Στον αγώνα του Connesson με τον Γουιλι Γουεζενμπεκ,εντύπωση μεγάλη τους έκανε,το ότι όταν ο τεράστιων διαστάσεων Βέλγος πανηγύρισε την νίκη του,ή γυναίκα του,που κάθονταν δίπλα στον Κώστα και στον Σάββα,ξέσπασε σε γοερά κλάματα…
Εκείνα τα χρόνια,που οι διαφορές τιμών με την Ελλάδα,έπρεπε να είσαι πολύ βαριά ερωτευμένος, για να ταξιδέψεις στο Παρισι μόνο για.να δεις….
Οι πρωταθλητές μας στο πικ της καριέρας τους,ήταν πολύ ατυχοι….Λίγα μονονχρονια αργότερα η ΕΦΟΜ,θα ξεκινούσε το έργο της,με ηγέτες τον Θάνο Ρουφο,και τον Λουκά Σίδερα…
.
Ο Ιάκωβος Δρακουλης μας παραχώρησε και αυτήν την φωτογραφία,και ο Κώστας Νικολιδακης έκανε εφικτή την επικοινωνία με τον……σεριφη της Θεσσαλονίκης!