Λίγο πριν ξεσπάσει η καταιγίδα

Posted by George Sakkas on facebook
July 17, 2021

Λιγο πριν ξεσπάσει η καταιγίδα…..
Θα ήθελα να ήμουν εκεί, ανάμεσα σε παίκτες, θεατές, διοικητικούς, για να δω με τα μάτια μου και να ακούσω με τα αυτιά μου, εαν καποιος καταφερε να προβλέψει τί επιφύλασσε το μπιλιαρδικο μελλον, σε αυτόν τον νεαρό, τον τρίτο από αριστερά, που εδώ στο Άμστερνταμ, περιορίστηκε στην ταπεινη έβδομη, στους εννέα συμμετέχοντες θέση…
Raymond Ceulemans, με 0,887 γενικό μέσο όρο, ένα ακόμα ταλεντο, από τα πολλά της μεγαλης Βελγικής σχολης…
Πριν τρία χρόνια, στα 21 του, σαν ποδοσφαιριστης περίμενε την μεγάλη μεταγραφή που δεν ήρθε, και πλέον έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στο μπιλιάρδο….
Με 11 σερί, και με 1,276 ειδικό μέσο όρο, ποιος αραγε κυνηγός ταλέντων και ποιός book στοιχημάτων της εποχης, θα διάλεγε αυτό το άλογο, που μετά από αυτό το τουρνουά θα άρχιζε να τρεχει αφηνιασμενο για δεκαετίες, κερδίζοντας ότι έβλεπε μπροστά του, κατεδαφίζοντας κάθε ρεκόρ, και εκπροσωπώντας ιδανικα το αθλημα από τότε μεχρι σήμερα, με το χαμόγελο και την σπάνια αύρα του….
Οι αγώνες έγιναν στο Hotel Krasnapolsky, εναν χώρο ιστορικό όσο και η Ακαδημία του Clichy στο Παρισι για τις διεθνείς μεταπολεμικες συναντήσεις.
Λιγοι μπιλιαρδοφιλοι επισκεπτες του Άμστερνταμ, ξέρουν τι έχει διαδραματισθει στην τεράστια αρένα του, καθως και ότι το πολυτελες Krasnapolsky θα το βρεις βγαίνοντας από τον κεντρικό σταθμό των τρένων, ευθεία στα 700 μέτρα αριστερα σου, στα ανω ορια της Red Light district, της μεγάλης τουριστκης ατραξιόν της πόλης…..
Πινεις το ποτό σου σε cafe της Dam square, και φαντάζεσαι οτι βλέπεις αυτους τους παλιούς…. κροκοδειλους να σουλατσάρουν απέναντι σου στο ξενοδοχειο, κρατώντας εκείνες τις πανέμορφες χειροποιητες θήκες των στεκων τους….
Αν με πετύχεις σε διπλανό τραπεζακι,
κάνε σε παρακαλώ ότι δεν με είδες….
Θα τα πούμε μιαν άλλη  φορά…..