1981

Posted by George Sakkas on facebook
May 9, 2021

1981 Χρονιά που ξεκινούν πολύ μεγάλες αλλαγές στο Ελληνικό μπιλιάρδο…
Φωτογραφία τραβηγμένη από τον πολυτάλαντο Σταμάτη Στογιαννο ,σε έναν από τους πιο σημαντικούς ναούς του σπορ της εποχής, το Free time του Μίμη Τσούμπελη, Ιεροσολύμων 24 στην πλατεία Αμερικής-Πατήσια.
Λίγο πριν ο κύριος Μίμης μου εχει δείξει,από το συρτάρι με τα …μυστικά του ,φακέλους με αναφορές και αιτήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Αιθουσαρχών Μπιλιαρδου, υπο την προεδρία του Μιχάλη Τσιμόγιαννη ,προς τα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης ,και Αθλητισμού ,με θέμα την αιτιολόγηση τού γιατί είναι σπορ ,και τού γιατί θα πρέπει να το μετατάξουν, από το ένα Υπουργείο,στο άλλο!
Σαν μέλος της Ένωσης,ο κύριος Μίμης ήξερε καλά ότι οι αιτήσεις αυτές του 1976-78,ήταν ήδη στον κάλαθο των αχρήστων, και εγώ ήξερα πλέον καλά ότι εάν ονειρευόμουν κάτι ανώτερο για το μπιλιάρδο, αυτός, δεν ήταν ο ιδανικός τρόπος…
Παράλληλα το 1978 με όλα τα χρήματα που είχα αποταμιεύσει δουλεύοντας από μικρό παιδακι εισάγω από το Ταϊβάν 700 στέκες,και 100 στόχους(darts).Οι στέκες ήταν πολύ φθηνές κάι πολύ μέτριες,φαντασθείτε ότι πουλούσα 70 δραχμές τα οικονομικά, και 320 δραχμές τα ακριβά μοντέλα!
Αφού …ξεπούλησα συνέχισα το 1981, με Adam pro σειρά 800,και με την άγνωστη ακόμα τότε Longoni.Η απόφαση είχε ληφθεί,αυτή θα ήταν η δουλειά μου !
Το 1978 το μπιλιάρδο χάνει τον Χάρη Γλένη….
Στα τέλη του 1980,ο Σάββας μου δανείζει πέντε τεύχη του μπιλιαρδοπεριοδικού της Γαλλικής Ομοσπονδίας!
Στις σελίδες του ,έκπληκτος διαπιστώνω ότι…υπάρχουν και άλλα στυλ μπιλιάρδου!
Παίκτες με μαύρες μπλούζες, κατηγορίες,βαθμολογίες, επισημότητα…
….εθνόσημα… περίεργες σκέψεις περνούν απο το μυαλό μου…. Ανυπομονώ να χαραξω γραμμές στο μπιλιάρδο του 39…αν με αφήσουν.. Όμως ακόμα, υπηρετω στον στρατό,αν και έχω έξοδο πέντε φορές την εβδομάδα,δεν έχω εργαλεία να χαράξω, αν και είμαι σίγουρος ότι το σαπούνι της ράφτρας ,και ενα τάβλι, θα με βολέψουν για την αρχή…
Όλα καλά, ο πρώτος χρόνος κυλά με το τάβλι να γράφει….49/2 , χωρίς άγκυρες, αλλά το σημαντικό είναι να καταλάβω,πως ίσως μπορεί να παιχθεί αυτό το παιγνίδι..και μετά το 47/1,το 71/2, η σπόντα…
[ ] Έχει επανεμφανιστεί ο Σειμένης στην Μυρίνα της Νέας Σμύρνης,ο Σάββας μου τηλεφωνεί λυπημένος γιατί όλοι έχουν πάει με τον Βασίλη,και ότι με θελει μαζί με τον Γαληνό,για να δούν ότι ” οι δυνατοί είναι με τον Σάββα”.Ο Σειμένης βρίσκει τρόπο μέσω του Κώστα Παπαγεωργίου,να μου διαμηνύσει, ότι θα με στείλει στο Πανευρωπαϊκό Junior που τότε ήταν για μέχρι 23 ετών…Η απόλυτη ένεση για εμένα που δάκρυζα κάθε φορά σε,άκουσμα εθνικού ύμνου…..
[ ] …εκπρόσωπος της Ελλάδας , λες;
[ ] Δεν σταματούσα να παίζω,και να πειραματίζομαι ….όσο με κρατούσαν τα πόδια μου…..
[ ] Το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι θα κερδίσει τις εκλογές , όμως προεκλογικά υπόσχεται ότι θα κλείσει όλες τις επιχειρήσεις που στεγάζονται σε υπόγεια!!!
[ ] Πανικός στον κλάδο!Οι πιο πολλές αίθουσες εδρεύουν σε υπόγεια….
[ ] Η Ένωση αιθουσαρχών συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα…
[ ] Χωρίς περιστροφές θα πρέπει να βάλλω στο μυαλό του Μίμη Τσούμπελη ,που είναι μέλος δυναμικό της Ένωσης,το εξής απλό:
[ ] Δημιουργήστε συλλόγους μπιλιάρδου στα υπόγεια,οι σύλλογοι μετά ομοσπονδία,ώστε να μην μπορούν να σας κλείσουν…
[ ] Φυσικά δεν ήξερα εάν κάτι τέτοιο ήταν ικανό να δουλέψει …(που δεν ηταν)
[ ] Ήμουν όμως διατεθειμένος να το υποστηρίξω δουλεύοντας ,για να τους πείσω ότι άξιζε τον κόπο μια προσπάθεια
[ ] ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΦΟΒΆΜΑΙ…ΣΤΗΝ
[ ] ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΩ.