ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ 1981

Posted by George Sakkas on facebook
May 11, 2021

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ 1981: Χρονιά που ξεκινούν πολύ μεγάλες αλλαγές…
…Μεχρι εκείνη την εποχή οι διοργανώσεις των μεγάλων τουρνουά ήταν ανά ένα έως τρία χρόνια…
Εάν θέλω να υποστήριξω αυτήν την παιδιάστικη ομολογουμένως πρόταση προς τους αιθουσαρχες, θα πρέπει να τους πείσω ότι, εκτός της πιθανότητας να σωθούν οι επιχειρήσεις τους από τους επερχόμενους νέους νόμους, θα υπάρχει παράλληλα καί οικονομικό ενδιαφέρον αλλά καί prestige για τους ίδιους,αφού πλέον θα είναι ιδιοκτήτες αθλητικού χώρου!
Θα πρέπει να διοργανώνω περίπου ένα τουρνουά κάθε μήνα και αυτό θα πρέπει να έχει μεγάλη διαφημιστική επιτυχία για τον αιθουσαρχη.
Καλό θα είναι, οι αίθουσες που θα επιλεγουν για να διοργανώσουν τους αγώνες να είναι “απλωμενες” σε όλο το λεκανοπέδιο.
Οι ιδιοκτήτες τους να είναι περήφανοι για πολύ καιρό για αυτό που παρουσιάσαν στον κόσμο τους, του στυλ “είδες πόσο κύριοι ήταν τελικά εκείνοι οι μπιλιαρδοροι?”
Το σχέδιο το έκανε εφικτο το ενδιαφέρον που έδειξε ο Δημήτρης Μπινιωρης, ικανός παίκτης του μπιλιάρδου, πολιτικός μηχανικός, με καλές ιδέες και διάθεση.
Επίσης, ο Χρήστος Αργυρίου ενδιαφέρθηκε και στήριξε την ιδέα…
Με τους αιθουσάρχες η συμφωνία ήταν απλώς το να μας παραχωρήσει δύο μπιλιάρδα στα οποία να έχει αλλάξει τσόχες και μπάλες, και να φροντίζει για την ησυχία κατά την διάρκεια των αγώνων.
Οι παίκτες είχαμε προμηθευτεί όλοι το ίδιο θαλασσί πουκαμισο, οι βασικοί που ήταν έτοιμοι να ακολουθήσουν αυτήν την τρελή κούρσα των τουρνουά ήταν οι Σακκάς Γιώργος, Αργυρίου Χρήστος, Αντωνατος Μαρίνος, Κρικελας Νίκος, Κρικελας Γιάννης, Μπινιωρης Δημήτρης, Πουλος Γιάννης, Κακλης Δημήτρης, Θεοδοσίου Νίκος, Μάναζης Γιάννης, Κορδατζης Τάσος.
Επίσης, κάποιοι τοπικοί καλοί παίκτες θα συμπλήρωναν τον αριθμό δεκαέξι στην αρχή, και τον αριθμό των εικοσιτεσσαρων συμμετεχόντων αργότερα.
Προς το τέλος του… σιρκουι προστέθηκαν νεαροί, που άφησαν αργότερα έντονα το στίγμα τους στο Ελληνικό μπιλιάρδο όπως ο Νίκος Τρεμουλης, ο Σάκης Τσοκαντας, ο Κώστας Σιγαλας, ο Γιάννης Καλανταριδης και άλλοι…
Μαζί τους έμπειροι του πρόσφατου παρελθόντος, παίκτες σαν τον Δημήτρη Χειμαρα,τον Τάκη Λαγαρο, τον Λουκά Σίδερα, Πάνο Σικωλα, τους επιστηθιους φίλους μου Γιώργο Θαλασσινό, Παναγιώτη Καλδη, Γιώργο Βούλγαρη και άλλους…
Κάναμε καλό ξεκίνημα στο Free time με ελευθερο φυσικά, και σύστημα αγώνων το κλασσικο της εποχης – χωρίς νοκ αουτ- που ευνοούσε το φαβορί.
Ο Χρήστος Αργυρίου ήταν πολύ δυνατός εκείνον τον καιρό και φθάνοντας στο τελευταίο ματς δεν μου αρκούσε η νίκη…
Έπρεπε να κερδίσω περίπου 400-135 για να βγω πρωτος, πράγμα που έγινε τελικά!
Μετά από μια μακριά σειρά τουρνουά, στα οποια δώσαμε τον τίτλο “Αθηναϊκό Πρωτάθλημα Μπιλιαρδου”, αν μη τι άλλο, είχαμε κερδίσει τις εντυπώσεις, και είχαμε τραβήξει την προσοχή των αιθουσαρχων!
Συνεχίσαμε με το νέο στυλ που έμελλε να γίνει το δημοφιλέστερο όλων μέχρι το τέλος της 10ετιας…Cadre 47/2 !
Και πάλι συμπτωματικά στο Free time ,για πρώτη φορά , γραμμές και άγκυρες από σωστό πλαίσιο πια!
Δεν ήταν άσχημα, λίγοι υστέρησαν, με δυσκόλεψαν ο Νίκος Κρικελας, και ο Γιάννης Πουλος που πέρασαν το 9 μουαγιεν, εγώ έφθασα το 12, αλλά δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε τα γέλια πίσω από την κεντρική κολώνα του μαγαζιού, από κάποιους “προχωρημένους που ειχαν ευρωπαϊκή….εικόνα!”
Οι βασικές αίθουσες που μας φιλοξένησαν τότε,οι πιο πολλές για άνω των τριών τουρνουά ,ήταν Borsalino, Lucky man, Free tim , Relax, Τζανακος, Το 39, Μόντε Κάρλο, Zeppelin…
21 πρωτάθληματα σε σύνολο, ήμουν νικητής σε ολα ,το πολύ ευχάριστο ήταν το ότι στο τέλος όλοι ειχαμε πανω-κατω διπλασιάσει τις αρχικές μας επιδοσεις!
Προσωπικά, το 25 μου στο ελεύθερο έφθασε στο 45 ,το 12 στο 47/2 έφθασε στο 23 ! Το ίδιο περιπου και με όλα τα παιδιά! Μέσα σε 30 μηνες είχαμε μεταβληθεί σε αξιόλογους, και αρκετά διάσημους παίκτες…..
Νικητής των τουρνουά μεν, δεν ήμουν πάντως αήττητος…Σε δύο περιπτώσεις οι ήττες δεν μου στοίχισαν λόγω του συστήματος!(Τρεμουλης στο 47/2 και μάλλον Αντώνατος στο Ελευθερο)
Το φθινόπωρο του 83 ο Γιώργος Σιβισιδης μαζί με τους Δημήτρη Γαληνο, Γιώργο Σαρελη, Μιχάλη Τσιμογιαννη, Αλέκο Ζιωγα , έρχονται σε συμφωνία με τον Αθανάσιο Ρουφο Κανακάρη για την δημιουργία της ΕΦΟΜ. Με καλούν σαν αντιπρόσωπο των παικτών,για τις τελικές συμφωνίες και τις μέλλουσες ισορροπίες αιθουσαρχων-συλλογων-παικτων.
Μετά από δυο ημερών μαλιοτραβηγμα λόγω των παράλογων απαιτήσεων τους ,(και κυρίως με τον μετέπειτα αγαπημένο φίλο και μέντορα μου Δημητρη Γαληνο),ο Θάνος μου ζητά να αποχωρησω, φοβούμενος ότι θα χαλασουν οι συμφωνίες !
Παικτικα εξακολουθώ ασυγκρατητος.
Κερδίζω και τα τρία τουρνουά του “Τριαθλου Χάρη Γλενη” προεόρτια της ΕΦΟΜ, ενώ όλοι οι παίκτες επιβεβαιώνουμε τις υψηλές προ εβδομάδων νεες επιδόσεις μας.
Σε μια γιορτή δημοσίων σχέσεων άνευ προηγουμένου ,στο Κουρδιστο Πορτοκάλι, θα διεξαχθεί και ο τελικός στις 3σποντες.
Τρεις ημέρες πριν τον αγώνα επαγγελματίες μου διαμηνυουν ότι πρέπει να χάσω για λόγους μάλλον….αντιμονοπωλιακους !
Έλα που δεν μπορουσα να δώσω παιγνίδι ούτε στην μάννα μου…..
Ο αειμνηστος Βαγγελης Αρτινοπουλος,πατέρας του Ακη και του Ηλία, ήταν ήδη καλός φίλος,και πολυ υποστηρικτικός για.εμενα ,κάτι σαν μανατζερ.
Η κατάσταση αυτή,εκείνο το τριήμερο,και η συμπαράσταση του , μας κράτησαν φίλους μέχρι το τέλος….
Με αυτό το τριαθλο ,ήρθε και καθιερώθηκε απότομα το σύστημα νοκ άουτ σε ημιτελικούς και τελικους…
Οι μέρες των τουρνουά χωρίς άγχος,είχαν τελειώσει…
Τέλος του 83….τελευταίο, Νο 22 ανεξάρτητο τουρνουά του τρελού σιρκουι…
Δεν κρατιέμαι με τίποτα….Zeppelin στην Λ.Βουλιαγμενης…..83 γενικό μουαγιεν..συντριπτικά μεγαλύτερο από το 52 του Σάββα,μεγαλύτερο ως τότε καταγεγραμμένο με φύλλα αγώνος όλων των εποχών…
Σε τσόχα κουβέρτα,κατά…τόπους ξυρισμένη με Bic ! Πετσακι Elk Master ή Le Pro self made με βενζινοκολλα , και τσιροτο αυτοκολητο στο νύχι του αντίχειρα για να …γλιστράει η στεκα!!!
Παλιά σχολή!
Έχω σοκάρει….φίλους και εχθρούς…
..αλλά ακόμα δεν.εχω πείσει….Και δεν με νοιάζει, γιατί έχω κι άλλο να δώσω…
Και σε λίγο καιρό,όλα τα ματς θα είναι επίσημα……
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ 1988
ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΆΝΙΣΗ ΤΟΥ “ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ”
ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ ΜΕ…..
*1981 ΤΟ ΘΕΟΤΡΕΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΟΓΙΑΝΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ….
*1981 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΏΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑ-ΓΑΛΗΝΟΥ
*1981 Ο ΣΕΙΜΕΝΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ ΜΟΥ , Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ & Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ …
*1982 Ο ΣΑΒΒΑΣ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ.ΕΛΛΑΔΑ .ΤΟ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ…