ΙΟΥΛΙΟΣ ΤΟΥ 1999

Posted by George Sakkas on facebook
September 15, 2021

ΙΟΥΛΙΟΣ ΤΟΥ 1999, η δημοσίευση του έγκυρου διεθνούς περιοδικού έχει ιστορική σημασία για δύο τουλάχιστον λόγους…
Ο ένας λόγος βέβαια είναι το ότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα τρίσποντου μπιλιάρδου είναι το τελευταίο του αιώνα…
Λίγους μήνες αργότερα, θα γίνει η αλλαγή φρουράς, με τους δύο γνωστους νεαρούς πρωταθλητές, τον Νίκο Πολυχρονοπουλο και τον Φιλιππο Κασιδοκωστα να ανεβαίνουν και να μην εγκαταλείπουν έκτοτε, πεισματικά και δίκαια, τις κορυφες του Ελληνικού και του διεθνούς 3σποντου μπιλιάρδου!
Εάν τωρα ψάχνοντας στο παρελθόν φτάσουμε στην ίδρυση της Ομοσπονδίας και την αρχή των επισημων αγώνων, θα διαπιστώσουμε οτι ο πρώτος πρωταθλητής Ελλαδος (Ελεύθερο μπιλιάρδο) του….. αιωνα, και ο τελευταίος είναι το ίδιο πρόσωπο!!! Ρεκορ – απάτη που έχει το γούστο του….
Τα Πανελληνια πρωταθλήματα που είχα κερδίσει ως εκείνη την ημερα, ήταν λίγο περισσότερα από τον αριθμό που αναφέρει το ρεπορτάζ…. Τυπογραφικό…
Ο δεύτερος ιστορικής σημασίας λόγος είναι το ότι στην έβδομη θέση τερματίζει ο 15χρονος Φίλιππος Κασιδοκωστας!!!
Ειναι η πρώτη φορά που αυτός ο μετέπειτα διεθνής σταρ με την αστραφτερή καριέρα, μετέχει στην πρώτη κατηγορία ανδρών!
Στην ανάλυση των παικτών της τελικής οκτάδας, θα συμπληρώσω τον ρεπορτερ, με τον Κωστα Παπακωνσταντίνου, πρωταθλητή Ελλάδος του 1995, με μεγάλη διεθνή καριέρα μέχρι σήμερα, τον Κερκυραιο Νίκο Ευαγγελου στην 5 θέση, σπουδαίο παικτη με προσωπικό στυλ, διαχρονικά μόνιμο… κάτοικο της πρωτης 8αδας, ερχόμενο από το δύσκολο μονοπάτι της επαρχίας…
Τον Ηλία Ραμμο στην 6 θέση, παίκτη που καταφερε να κερδίσει τα περισσοτερα τύπου Grand Prix τουρνουά της περιοδου 1994-1999, και αδικείται από το ότι δεν έχει στεφθεί Πρωταθλητής Ελλαδος.
Τον Βαγγέλη Μουλό στην 8 θέση, μεγάλο παικτη που διεγραψε ενδιαφερουσα πορεία εντός και εκτός συνόρων, και πού ακόμα δινει ελπίδες για κάτι εξαιρετικο…
Οι αναφορές σε μεγάλους πρωταγωνιστές, τους πρωταθλητές των δύο τελευταίων ετών, Σακη Τσοκάντα το 1998 και Νικο Τρεμουλη το 1997, ειναι κυρίως για να αποδοθεί φόρος τιμης!
Όσο για τις νίκες μου εκείνο το εξάμηνο απέναντι σε Παγκοσμιους πρωταθλητές, συντριπτικα καλύτερους μου, θα σας διαβεβαιώσω ότι καί στο μπιλιάρδο, όταν πιστεύουμε βαθειά μέσα μας οτι μπορούμε, όλα μπορούν να γίνουν….
Βάλτε μεγάλους στόχους , και αν αξίζουν παλέψτε τους χωρίς plan B!
Το σχέδιο Β θα σας δωσει μόνον άλλοθι ωστε να μην ολοκληρώσετε την προσπαθεια….
Αρθρο από το World 3cushion Report τευχος Ιουλίου 1999, με επικόλληση φωτογραφίας.